neděle 14. září 2008

iPhone firmware 2.1

Tento týden vydal Apple novou verzi firmwaru pro iPhone - 2.1. Oficiální seznam změn je zde.
Mimo jiné by měl nový firmware
  • blokovat bezpečnostní chybu, přes kterou se dalo dostat do iPhonu chráněného PINem
  • urychlit načítání kontaktů a hledání v nich. Subjektivně se mi zdá, že se to podařilo (zkoušeno na seznamu cca 2000 kontaktů)
Co není v oficiálním seznamu:
  • Česká klávesnice - dá se nastavit v Settings a přestože na první pohled je rozložení tlačítek stejné jako u anglické, dají se už psát všechny naše znaky s diakritikou. Další její funkce není na první pohled vidět: je-li nastavená česká klávesnice, tak T9 při psaní nenabízí slova z anglického slovníku, například pořád nevnucuje nahrazování české spojky "i" anglickým zájmenem "I". T9 se bohužel nadále nedá vypnout, český slovník asi nemá a používá nějaký, který si zřejmě systém vybudoval sám ze jmen a slov v kontaktech a kalendáři.
  • V Settings / General / Network objevila se mi kolonka Cellular Data Network, kde se tá nastavit APN. Ale těžko říct, zda za to může nový firmware či zda T-Mobile upravil své nastavení pro datový přenos
  • Opravena chyba v ukládání GPS souřadnic do EXIFu fotek - místo W je u fotek z naší polokoule správně E.
A ještě známé problémy:
  • Po ťuknutí na Date & Time v menu Settings / General se aplikace Settings zhroutí. Řešení – jít napřed do Settings / General / International / Region format a tam místo English nastavit něco jiného, protože English už ve verzi 2.1 není a jen tam zůstalo z předchozího nastavení telefonu (tip od Corki z www.macblog.sk)

Žádné komentáře: