čtvrtek 27. srpna 2009

GPS v iPhonu XVIII - MotionX verze 7.0

A je tady nová verze aplikace MotionX GPS - 7.0.
Okamžitě jsem upgradnul a zkoumal, co je nového.
Nejvýraznější změna je v mapách. K dispozici je nové menu, přes které lze na dvě ťuknutí vybrat které mapové podklady se mají použít a jak má být mapa orientována:

Vlevo se volí orientace mapy (sever nahoře nebo orientace podle skutečnosti = s využitím magnetického kompasu iPhone 3GS), vpravo pak mapový podklad. K dispozici jsou opět mapy z OpenStreetMap.org projektu, mapy Googlu a nově mapy Bing od Microsoftu. Zjistil jsem, že mapy Bing je možné nyní také nakešovat a používat tedy v jisté míře offline, což je asi důvod jejich použití.
Jen taková drobnost - letecké snímky Prahy jsou v nich pravděpodobně z roku 2002 (podle rozestavěného metra C z Holešovic do Ládví), ne moc aktuální.

Další vylepšení souvisejí s magnetickým kompasem v iPhone 3GS.
Růžice kompasu může fungovat ve třech režimech: v jednom jen podle GPS (jako u iPhone bez magnetického kompasu), v druhém podle magnetického kompasu a v třetím v režimu, kdy se kombinují oba způsoby.

Dále je možné si zvolit způsob orientace mapy na displeji (jak jsem psal výše) a šipka označující naši polohu na mapě ukazuje směrem, kterým máme iPhone orientovaný.

A konečně poslední novinkou je možnost uložit si zaznamenanou trasu přímo z mapy (dosud šly ukládat jen trasy zaznamenané při použití stopek).

Hezká a přínosná vylepšení. Co tak ještě stále schází? Možnost do aplikace naimportovat waypointy a trasy, třeba z Internetu... To slibují autoři přidat ve verzi 7.1

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

I wish not approve on it. I regard as polite post. Especially the title-deed attracted me to study the whole story.

Anonymní řekl(a)...

Good fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.