neděle 16. října 2011

iOS 5 - Synchronizace iPhone přes WiFi

Od iOSu verze 5 už není nutné iPhone připojovat kvůli zálohování a synchronizaci hudby/videa/aplikací/fotek apod. k počítači kabelem, umí sychronizaci přes Wi-Fi. 
Jak ji zprovoznit:
  1. připojit iPhone USB kabelem k počítači jako obvykle, spustit iTunes
  2. až se iPhone objeví v iTunes, kliknout na něj a na úvodní stránce (Souhrn) v sekci Volby zaškrtnout "Synchronizovat s tímto iPhonem přes Wi-Fi:
  3. kliknout v iTunes na tlačítko "Synchronizovat" neboli ještě jednou sesynchronizovat iPhone přes kabel
Od této chvíle se iPhone objeví v iTunes vždy, jakmile se připojí do stejné Wi-Fi sítě, ve které je i počítač s iTunes. Synchronizace se defaultně rozběhne vždy, když je iPhone připojen na nabíječku. Nebo se dá ručně spustit z iTunes (klasicky tlačítkem "Synchronizovat") nebo z iPhonu (Nastavení/Obecné/Wi-Fi synchronizace s iTunes/Synchronizovat).
Na rozdíl od dřívějška synchronizace probíhá na pozadí a s iPhonem je možné během synchronizace normálně pracovat. Projeví se pouze otáčející se ikonou na horním stavovém řádku displeje.
Synchronizovat přes Wi-Fi nejde uzamčený iPhone (to je ostatně stejné, jako kdyby byl připojený kabelem).

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ať dělám cokoli ,jsem na stejný WiFi síti ,ale bez kabelu je název počítače pořád šedivý. Teprve po připojení kabelem název zčerná a já mohu zahájit synchronizaci. Buď jsem já blbec ,nebo soudruzi z NDR někde udělali chybu

Anonymní řekl(a)...

Mam ten samej problem, nastavim v itunsech wifi sync pro iphona, sesynchronizuju a pri odpojeni iPhona z kabelu, zmizne i ze sloupku zarizeni v itunsech, nasledne je na stejne wifi, ale v itunsech videt neni.

Anonymní řekl(a)...

Finta byla v tom, že po zaškrtnutí "Synchronizovat s tímto iPhonem přes Wi-Fi" v iTunes se muselo ještě jednou pustit synchronizaci když byl iPhone připojený kabelem. Pak bylo možné ho odpojit a synchronizovat přes wifi.

Anonymní řekl(a)...

Mě to opravdu nejde ať dělám co dělám a synchronizovat to po za kliknutí mužů třeba 50x a nic , vypnul jsem ze zoufalství i firewall a taky nic

iPhone 5 Guru řekl(a)...

zajímavé informace, díky! vše o iPhone5: http://www.iphone5guru.info/