neděle 10. května 2009

Adium a Twitter

Objevil jsem pěkný plugin pro nejoblíbenější IM program pro Mac OS X Adium - TwitterIM. Dělá přesně to, podle čeho se jmenuje - přidá Twitter jako další protokol.
Narazil jsem pouze na jeden problém - nefunguje na novém hliníkovém MacBooku. Na stolním iMacu ano, na MacBooku ne. Přitom verze Mac OS jsou stejné, verze Adia je stejná, verze pluginu také. Na MacBooku se TwitterIM objeví v seznamu pluginů, ale v seznamu protokolů už ne. A v systémovém logu je nějaká záhadná chyba. Že by Mac OS na obou strojích nebyl stejný?
Podle autora Adia má být ale protokol Twitter součástí připravované verze 1.4 a jeho implementace nebude založena na tomto pluginu.
Tak si počkám.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Tohle Adium mi na macu s G5 začalo fatálně pada a musel jsem jít na předchozí verzi. Nevím, jetli to je problém obecný, nebo jen u nás, ale doporučuju opatrnost.

V.H. řekl(a)...

Na Intelech zatím dobrý... Průběžně upgraduju na nové betaverze tak jak se objevují. Jinak Adium se mi párkrát dostalo do stavu, kdy zabralo skoro všechen výkon procesoru a musel jsem ho odstřelit, aby byl počítač použitelný. S betou 1.4 se to zatím nestalo.