čtvrtek 1. ledna 2009

Nový rok s iPhonem

Ne, neslavil jsem Silvestra sám s mobilním telefonem.
Jen jsem se tak při příležitosti konce roku zamyslel nad různými věcmi.... a taky nad tím, co mi vlastně dalo více než čtyřměsíční používání iPhonu.

Uvědomil jsem si, že jsem si zvyknul na to, že mám neustále připojení na Internet. Kdykoliv si přečtu e-mail, podívám se na web, něco vygooglím. Odchytit někoho ze známých na ICQ je jednodušší, než mu poslat SMS. Najít adresu na mapě, naplánovat si jízdu autem, v případě nouze se podívat přes GPS kde zrovna jsem a jak vypadá na satelitní fotce nejbližší okolí...

Ale především neřeším, jak to funguje. Prostě to používám. Všechno je extrémně jednoduché. Rád se v počítačích šťourám a vrtám, to ano, ale je rozdíl, když to děláte proto, že vás to baví a když to dělat musíte, abyste z nějaké věci za hodně peněz vytloukli její základní funkce.
Před iPhonem jsem používal PDA s Windows Mobile. Podle technických údajů to byl stroj snů, který měl všechny technické fíčury, co mohl v té době mít. V praxi zařízení, které fungovalo, to ano, ale muselo se kolem něj chodit po špičkách.
Můžu nainstalovat tenhle program? Bude fungovat? Nekousne se to pak náhodou celé? Nebude pak nutný hard reset (tj. včetně smazání všech dat a konfigurace)? Stojí mi ten program za to?
Podle jedné geniální recenze šlo o zařízení "pro klidného technofila". Což na mě sedne. Ale dát tu krabičku jako telefon člověku "netechnikovi" nebylo možné.

iPhone jistě není dokonalý a má své chybičky, ale jedno je myslím jisté - nemám v plánu v roce 2009 měnit telefon :-)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Mam obdobnou zkusenost, s HTC jsem natrapil az az... Lahudka vzdy byla, kdyz chtel clovek nahle zarizeni vyuzit. iPhone 2G s FW 2.x nebyla take zadna vyhra a obcas jsem mel "deja vu". Pred nedavnem jsem presel na iP 3G a zase je to o neco veselejsi :)