středa 5. srpna 2009

Kamerka v iPhone 3GS

Jednou z novinek iPhonu 3GS je vylepšená kamerka. Co je nového?
  • větší rozlišení snímače
  • zaostřování
  • natáčení videa
Předchozí iPhone 3G má snímač s rozlišením 2Mpx (rozměry fotek 1200 x 1600 bodů) bez automatického ostření. Příslušná aplikace na fotografování je typicky applovsky velmi jednoduchá, bez jakékoliv možnosti cokoliv nastavit. Ale - fotí to, za dobrého světla mají fotky dostačující kvalitu, papírová fotka 10 x 15 z toho jde udělat bez problémů.

Nový iPhone 3GS má snímač s vyšším rozlišením 3.2Mpx (rozlišení fotek 1536 x 2048 bodů), ale hlavním přínosem je podle mě to, že umí ostřit. Samozřejmě se umí zaostřit automaticky, ale k tomu máme navíc možnost vybrat si na co se má zaostřit ručně (a to doslova). Na náhledu se objeví bílý čtverec, který označuje místo, na které se iPhone zaostřil. Stačí se dotknout prstem na displeji jiného místa a iPhone zaostří na něj. Krásně jednoduché.

Na těchto dvou obrázkách je jasně vidět, jak je iPhone zaostřený v prvním případě na kaktus vzadu a ve druhém případě na ten bližší (a pozadí je rozostřené). Na fotky se můžete podívat na dalších dvou obrázcích:


Kliknutím na fotku se zobrazí v plném rozlišení

A pro porovnání ta samá fotka v podání iPhonu 3G

Dalším přínosem automatického ostření je schopnost fotit z větší blízkosti. Nejvíc je to vidět na focení textu (v tomto případě z knížky, ze vzdálenosti asi 10cm):

iPhone 3G tohle bohužel nezvládal


iPhone 3GS bez problémů

Ohledně možnosti natáčení videa jen stručně - funguje to :-), možná o videu napíšu něco později, až vyzkouším všechny možnosti.

Žádné komentáře: