pátek 27. března 2009

MobileMe synchronizace pořád zlobí

Synchronizace kalendáře a kontaktů přes MobileMe pořád zlobí. Tedy konkrétně synchronizace s Microsoft Outlookem 2007 ve Window Vista. Synchronizace s Mac OS X a s iPhonem funguje bez problémů (což není žádné překvapení, že).

Občas se při synchronizaci objeví výše uvedené chybové zprávy. Zatím netuším proč. Stává se to občas, ne pokaždé. Oprava datového souboru Outlooku to neodstranila.
Problém nastává v okamžiku, kdy se má sesynchronizovat hodně položet - třeba při resetu synchronizace nebo dnes, kdy mi jeden program na Macu nastavil ve všech položkách kalendáře jeden dosud nepoužívaný atribut a výsledek byl ten, že se přenášely všechny záznamy v kalendáři za několik let... Změny se přenesly, ale až po několika pokusech :-(

Mimochodem - všiml jsem si dalšího drobného rozdílu mezi implementacemi ve Windows a v Mac OS X. V obou systémech to člověka upozorní v případě, že se má změnit víc než 5% položek. Ale jen v Mac OS X může zjistit, co se vlastně má měnit. Ve Windows mu synchronizační program takovou možnost (tlačítko "Show Details") nenabídne:



Žádné komentáře: